U11 mix

SKB Rokycany 
Kategorie: Nejmladší minižactvo 

Soutěž: Krajský přebor – nejmladší minižáci U11 

Tréninky

St  15:30 – 17:30 hala SKB

Trenéři

Jirka Svoboda

Petr Kutina

MČR 2024

Během posledního dubnového víkendu se v Pelhřimově přepisovaly dějiny rokycanského basketbalu. Od 26.4.-28.4.2024 se konalo Mistrovství ČR 2024 v basketbalu kategorie U11 mix (ročník 2013 a mladší).

 

 

Když jsme si před dvěma lety přivezli ze stejné události stříbro, tak nikdo nedoufal, že by mohlo být ještě lepšího úspěchu.

V loňském roce 2023 jsme chtěli navázat na předešlý úspěch, ale rozlosování v základní skupině bylo velice těžké. Nakonec jsme si odvezli celkové 9. místo.

 

Letošní ročník byl pro nás nakloněn. Naši Žraloci využili zkušenosti z předchozích ročníků. Do zápasů šli s obrovskou chutí a bojovností. Nejvíc naši hru zdobila nádherná spolupráce, herní kombinace a týmové přihrávky. Basketbalový koncert, který náš tým, složený z holek a kluků z Rokycanska, předvedl, byl, je a bude, pro všechny přítomné fanoušky a rodiče opravdu nezapomenutelný.

 

Hned v pátek 26.4. nás čekaly dva zápasy ve skupině „B“. Prvním nalosovaným soupeřem byl tým Basketbal Jeseník, kterého jsme bez váhání zdolali scórem 95:13. Odpoledne pak na nás čekal další soupeř ve skupině, a to BA Lynx Liberecko. Pohoda již z jednoho vyhraného zápasu byla znát, a tak výsledek 101:24 byl jen pomyslnou třešničkou na dortu prvního dne. Díky dvěma výhrám ve skupině, nám sobotní den přihrál tým, který se ve své skupině „D“ umístil na druhém místě – BC Slaný.

 

Sobotní zápas proti BC Slaný nezačal pro náš tým tak jednoduše jako páteční zápasy. Nepřesná střelba, pár zaváhání, drobná nervozita z neproměněných košů nás na chvíli zpomalila. Děti jsou ale bojovníci, a tak to nevzdaly a konečným výsledkem 85:31 se blíž posunuly k pomyslnému vítězství.

 

Do semifinále jsme nastoupili proti BC Vysočině. Byl to vyrovnaný soupeř. Museli jsme ze sebe vydat úplně všechno a mnohem víc spolupracovat. Povedlo se! 

Senzační zápas jsme vyhráli zatím nejtěsnější výhrou na turnaji 66:52. 

 

Finále nás čekalo v neděli od 13:00. V sobotu večer jsme již věděli, že se o titul porveme s týmem z Litomyšle – BA Young Diamonds.

 

Začátek finálového zápasu byl vyrovnaný. V každé ze čtvrtin si náš tým ale udělal menší bodový náskok. Napínavé to bylo až do konce. Konečný výsledek 69:58 a zasloužená výhra putovala pro naše Žraloky.

   

Zástupci týmu SKB Rokycany, kteří se na úspěchu podíleli:

Budín Miloslav, Bureš Adam, Dostál Jan, Fuková Kristýna, Fuková Tereza, Goubej Matyáš, Hanuš Vít, Huzinec Mikuláš, Jedličková Daniela, Kunc Richard, Kutinová Adéla, Mitošinková Sára Magdaléna, Mosor Patrik, Spěváčková Emilie, Synek Tomáš, Řepišová Nela, Vavřička Tomáš a Zeithaml František.

Bohužel z důvodu nemoci nemohla podpořit tým v Pelhřimově Matylda Poborská, která ale fandila po celou dobu na dálku.  

 

Trenéři:
Jiří Svoboda a Petr Kutina

 

V každém, z celkem pěti zápasů, byl vždy i oceněn nejlepší hráč. Tato ocenění získali po jednotlivých utkání hráči a hráčky: Miloslav Budín, Richard Kunc, Hanuš
Vít, Patrik Mosor a Adéla Kutinová.

 

Odměnu za nejlepšího hráče týmu si za náš tým odnesla hráčka Nela Řepišová.

 

V kategorii ALLstar si ocenění převzala hráčka Adéla Kutinová a hráč Adam Bureš.

 

Ocenění nejvyšší „MVP“ si odnesl z našeho týmu Miloslav Budín za kluky a Róžová Nela z týmu TJ Jiskra Kyjov za holky.

 

Tímto bychom chtěli zároveň poděkovat všem fanouškům a rodičům, kteří děti podporovali jak v Pelhřimově, tak u obrazovek televizí, tabletů a mobilů. 

 

Byli jste ÚŽASNÍ…

 

 

Děkujeme moc!! Bez Vás by to nešlo!!! 🙂